• Harpsundsvägen 96, Bandhagen, Stockholm
  • +46 790 473 796
  • måndag - söndag hela dagen

Jennie

Receptkreatör

Mitt namn är Jennie och det är jag som lägger ut de flesta av recepten i den här bloggen.
Jag är utbildad kock och arbetat med mat, bak och dryck runt 25 år.
Egen företagare- foodiefriends med foodiebox.
Bloggare och receptkreatör
Hemmavid i Stockholm

Ett tidigt avhopp från SA programmet på gymnasiet gav mig en praktikplats på Lindhagabergs värdshus i Bro fram tills att jag kunde hoppa på Hotell & Restaurangprogrammet året därpå.

Värdshuset drevs av bröderna Lindqvist & mästerkock Dean Wright följt av ett härligt sammansvetsat gäng av kök & servispersonal. Månaderna på värdshuset gav mig ett litet tjuvkik in i restaurangvärlden. Tugget, tempot & passionen i restaurangmiljön kom att passa mig perfekt trots att man såklart va lite “Bambi på hal is”!

Det var den där WOW feelingen- fasiken vad roligt det är att jobba!

Studieåren gick snabbt – den har den där tendensen TIDEN ( när man har roligt). Lite “lika barn leka bäst” känsla i klassen. Dem flesta av oss tror jag hade mycket spring i benen, lite svårt att sitta still & kreativt lagda. Hade turen att få ett lärarteam med stor kompetens & engagemang med magister Göran Johannesson i spetsen. Han hade den där förmågan att se potentialen i eleven och lotsade mig rätt med kunskap, extrajobb och praktikplatser under skolåren. Fantastisk herre egentligen som efter så många år sen vi avslutade våra studier fortfarande följer sina gamla elever med intresse och stolthet. En stor man på många sätt, en kock av den “gamla skolan” & vän. Övriga lärarteam va såklart fantastiska även dem. Jörgen, Anna-Lena och Lena! Ett av mina första extrajobb i huvudstaden var på Lenas mans krog “Per olssons restaurang”. Ja ni hör ju, vilket team!

Göran fixade min praktikplats tredje året på Operakällaren. Hade mycket förkärlek för desserter och fick göra en stor del av min praktik i konditoriet, men också i endel tid i matsalsköket.

Konditormästare Dag Öster och Benny (som va en sjuhelsikes bagare) vart mina handledare. Jag vart såld på sötsaker! ?

Minns särskilt ett tillfälle då jag en lördagskväll jobbade extra i matsalsköket. Innan service när det vankades personalmat så var det dinner de lux med passande dryck i matsalen (så skulle man ha det jämt!)

Att jobba bredvid kökschef Stefano Catenacci med hans kockteam var ju såklart stort, flertalet ur Sveriges kockelit. Att min roll för kvällen kunde vara att på millimetern skära polenta till perfekta trekanter spelade mindre roll.

Man var ju en bebis i sammanhanget. Men satan vad ball man var inombords!

Har under åren haft en uppsjö av olika krogjobb. Från innekrogar till sunkhak. Kallkök, varmkök, bageri, konditori, servis & t.o.m jonglerat med flaskor bakom barer. Ha ha nä det sistnämnda stämmer inte alls, nä något jonglerande var det inte frågan om, det hade jag ingen som helst fallenhet för! Däremot så var det en otroligt rolig period i mitt liv.

På mitt första barjobb coachades jag av bl.a Yasemin, som också kom att bli en av mina bästa vänner. En riktig diamant bakom bardisken med kunskaper från bl.a. jobb i staterna (Hoppas hon kan bjussa på något classic drinkrecept här i bloggen framöver!) ?

De långa arbetspassen, skapandet, den enorma kunskap man kunde norpa åt sig av i varenda vrå ?, de sjukt härliga arbetskamraterna som bara finns där på varje ställe & det eviga festandet inpå småtimmarna. Att man orkade!

Under senare år har jag varit med och drivit ett litet cafe på Södermalm och ett bageri även det hemmahörande på Södermalm. Det har varit medgångar men också en hel drös motgångar genom åren.

Numera driver jag ett cateringföretag tillsammans med min kollega och bästa vän Dragan. (Mer om hans bakgrund kommer i ett eget inlägg!)

Har aldrig bloggat tidigare, men tanken är främst att dela med mig av lite recept och dylikt och förhoppningsvis att nån “gäst” vill dela med sig av något lite då & då.

Vi kör och ser vart vi landar helt enkelt!

Med lite eftertanke.

Den där känslan man hade som ung

” ball inombords”

borde man plocka tillbaka! ?

/ Jennie

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer